19

I morgon fyller jag år. Sen är det nyår. Jag har sytt en nyårsklänning, så nu måste det hända något på nyår.. Men som valigt är det ingen i örebro som styr upp något, alla bara väntar på att något ska hända, men ingen tar tag i något. Då är det inte så konstigt att inget händer liksom. Då får man skylla sig själv att det är tråkigt jämt. Jag funderar på att försöka få Tova att styra upp nåt, jag hjälper till liksom. Eller Dzenita. Nä, handligskraftig är ordet 2009, och jag börjar idag! nu ska styras!

Julafton

Idag är det julafton, jag tror inte någon har missat det. I tisdagsnatt klagade jag över att jag inte hade fått in julstämningen. Men idag så vaknade jag med känslan av att det kommer bli en fin dag. Sen tittade jag ut genom fönstret och känslan stärktes lite till. Världen utanför mitt fönster var djupfryst och vit. Allt det smutsgrå och leriga försvunnet, som om det aldrig varit där. En ren ny dag. Det kändes bra. Apelsinerna hänger uppe och granen är klädd. Men jag tänker missa Kalle Anka och hans vänner det blir första året som jag inte ens ser en minut av det. Det känns bra, Jag har ju fått in stämningen iaf. God Jul 

tisdag

Imorgon är det Julafton. Tydligen ska nånslags stämning infinna sig några veckor innan. Ellar iaf en vecka innan. Men för mig har den saknats. Fick inte ens "Stämning" när jag strök juldukar idag. Inte ens när jag julstädade rummet, eller när jag satte upp ängeln i fönstret. Inte när jag gjorde klart julklapparna igår, eller när jag slog in Johans julklapp. Är det bara nånslags grej som man förväntas ha, och så får man dåligt samvete när man inte har den, så då fejkar man nånslags stämning. Kanske har den inte infunnit sig för att jag inte stressat med några julklappar, jag har inte stressat med nåt pyssel, och det har knappt vart nån snö. Det är klart julen blir mysig och stämningsfull om man umås med dem som står en nära, och äter en massa mat, ger varandra presenter och äter godis och ris a la malta, och tar ner katter från julgranen. Jag tror inte det bara har med nånslags högtid att göra, utan att man faktiskt umgås lite. Jag önskar att vardagen kunde vara så lite oftare, att man umgicks som en grupp, och att man inte bodde ensam hela tiden, att man slapp äta lunch ensam, städa ensam. Räcker det inte att man är ensam när man duschar, skiter, när man sover, och när man dör?

BRA GREJ!

Alltså, att åka till Örebro är oftast en väldigt bra grej. Den här gången var det extra bra. Eftersom jag inte träffat nån på två veckor så är det ännu bättre. Jag skulle lätt vara fattig i ett år för den här känslan. Att träffa ens vänner, dem som man älskar, är det bästa, verkligen det bästa, som finns. Jag tror inte att jag kommer kunna överträffa det nånsin. Alltså, en peppad Jonas, en halvpeppad Anders, att kasta vörtbröd, att bränna strumpor i ungnen, bonda med Konrad, och att bli kallad en av grabbarna, är det bästa.

skit

Alltså, jag hatar att be mina vänner att köpa ut åt mig. Det är en av de värsta sakerna. Det känns så himla onödigt eftersom jag får dricka på krogen. Varför sak jag inte då få handla på systemet? Iofs så vet jag ju att det är för att det är bra för folkhälsan att folk inte börjar dricka förtidigt och så. Men det känns så himlahimla onödigt.


From the outside, under cover

Varför jag inte läser modebloggar: Jag har en egen åsikt om mode och behöver inte ha BlondinBella eller Elin Kling eller Sofi Fahrman som berättar för mig vad som är snyggt. Jag skulle kunna göra om min blogg till en modeblogg också, men orka. Jag är intresserad av mode, men jag berättar hellre om Josef Franks tyger än om Nakknas senaste kollektion. Jag har nämligen investerat i en Frank-kudde. Jag älskarn, det är nog det bästa jag köpt under de senaste tre åren. Den kostade 750.- men var värd varenda krona. Jag vågar knappt ha den framme för katterna kommer bara lägga sig på den.  

Inatt drömde jag nåt skumt. Jag, ingrid, mamma, farmor, mormor, Moa Björklund och Tova var inne i en sminkbutik, typ liknande Kicks, fast mer smink, efter stängningstid och provade smink och krämer och skit. Jag var astrött och satte mig i nån fotölj som var där och försökte sova, för jag hade ändå inte råd med något. Men så fick jag en sån lust att stjäla en massa saker, för expediterna sulle inte märka något iaf. Men när jag skulle stjäla något så hittade jag inget som jag tyckte var fint, vilket var konstigt eftersom fem minuter tidigare så var allt  smink fint typ. Moa som stod och provade krämer vart arg på mig och sa väldigt högt att Det är inte bra! Sen vaknade jag med en sån himla lust att gå till HM och bara stjäla en massa smink. Men det kommer aldrig hända, eftersom jag kom på att om jag snor en underlagskräm måste jag sno en svamp också. Vilket blir sjukt jobbigt. Och jobbigt om man blir påkommen. Och så är jag för ärlig för det.


17.26

Misslyckades att vara uppe tills kvällen. Jag somnade ofrivilligt förut i två eller tre timmar. Vet inte riktigt. Men det var skönt att sova iallafall, och är fortfarande sjukt trött, så jag kommer somna ganska gott sen iaf. Det ska bli skönt.

11.07

Jag är så trött just nu. Jag blir alltid som tröttast vid elva när jag ska vara vaken tills kvällen nästa dag. Nästa trötthet kommer komma runt fyra-fem tiden. Det här är rätt spännande. Min hjärna vill inte vara med, och jag har ingen koordination kvar i fingrarna känns det som, trycker dubbelt på tangenterna hela tiden. Ska försöka rita lite nu. Ritade några händer i förrgår, det tredje försöket kanske dög, men nu ska vi se om jag kan leva upp till den standarden. Jag tror ju inte det. Tror att jag kommer somna med pennan i handen och vakna med ett ryck och undra vad som hände fem minuter senare. Eller kanske skulle städa mitt rum, men jag orkar inte. Det finns helt enkelt ingen energi till det nu. Ska försöka sova en halvtimme, och gå upp sen. Och kanske göra nånting. Kanske bara... Jag gillar att se vad som händer med mig när jag inte sovit som jag ska, som ett experiment. Problemet är att jag är trött och min hjärna har förvandlats till kola så det är svårt att se vad som förändrats. Men jag är ju segare. Svamlar säkert också snart. Jag har bara katten att prata med just nu, då behöver man inte direkt bygga meningar.

06.19

Nu är det morgon, pappa åkte nyss till jobbet. Jag är fortfarande vaken. Har kommit på lite saker som jag ska göra sen när det börjar ta emot.

1. Städa mitt rum
2. Hänga upp julgardiner
3. Städa akvariet
4. Kolla på Rushmore
5. Göra något kreativt, bara för att se vad sömnbristen gör med mitt huvud.

Vi får se hur det går. Jag hoppas på bra.
BRYNANUPPA FJÄSSASPONKEN RAKA RÖR! Som Razor brukar säga!


Adventsvaka

Inatt ska jag vända rätt dygnet. Ska inte sova förrn imorrn kväll förhoppningsvis, och det kommer ske med vinglögg och lussebullar. Ska väl kanske försöka komma på något att göra. Skulle kanske gå till statoil, har vart röksugen i tre dagar nu.. Jag skyller på tristessen. Det spelar ju ingen roll om jag köper ett paket, för jag är fattig, så även om jag gillar det, så har jag inte råd med ett paket till sen. 
God Natt och God Morgon!

Karlskoga

Som vanligt sitter jag i Karlskoga. Utan pengar, utan jobb, utan liv. Jag har mens, och inget är bra. Jag har mitt liv i Örebro. Men jag känner mig helt isolerad från det. Jag ska kanske ta en paus helt, inte sitta framför datorn och försöka klänga mig fast vid det. Släppa allt och se hur lång tid det tar innan nån ringer. Se hur lång tid det tar innan nån smsar. Jag orkar inte klänga mig fast längre. Jag har alltid gjort det. Känt mig som ett bihang, som måste kämpa för att stanna kvar i umgänget. Jag känner mig som den som håller fast i umgänget men umgänget håller inte fast i mig.
Jag ska gå och gömma mig bakom symaskinen och provdockan, nålar, måttband, kritor, tyg och mönster. Men det skulle jag aldrig klara. Det är ju tack vare mina vänner som jag får inspiration, att umgås med dem gör att jag kan skapa överhuvudtaget. Nu sitter jag här i Karlskoga, och det känns som att min hjärna är förstoppad.


Drama

Jag hatar drama. Jag hatar allt som har med drama att göra. Ändå så lyckas jag alltid skapa nåtslags drama. Jag hatar det. Och jag vet hur jag ka undvika drama, men ändå så undviker jag det inte. Jag fortsätter att konfrontera och försöka reda ut, när det bara gör saken värre. Jag är dessutom rätt klumpig, vilket gör att jag säger mycket dumma saker som jag inte tänkt igenom. Jag skulle kunna ta den enkla vägen ut och skylla på min mamma, för hon är likadan. Men jag får för mig att det inte kan vara så enkelt, att jag lärt mig av henne att det är så man löser problem.
Bra att man kan skylla ens problem på sin mamma. Psykologen skulle vart nöjd.

Slut.

Nu är modevisningen över. Allt är slut. Vad ska jag göra nu? Det här var ju typ mitt jobb. Nu hoppas vi att jag får betalt också. Att någon kommer köpa något. Det kommer vara lite jobbigt att skiljas från sakerna. Jag har ju lagt ner så myclet jobb på dem.
Efteråt kändes det bra, men samtidigt tomt, adrenalinet pumpade och jag blev packad på tre cider. Vad hände där liksom? Sen gick vi till Björnstugan. Det var en köttmarknad. Men jag var där med Jimmy och Patrik så det var trevligt iaf. Men alltså, nu kommer jag inte komma in till örebro på jag vet inte hur länge. Jag har inga pengar.

Njuta strax

Om en kvart ska vi gå till njuta. Det känns nervöst men bra. allt verkar funka iaf.
Scenen nästa...

Hustler

Johan kom med sin magiska Mac och räddade dagen. Nu finns det musik äntligen.

AHHAAAHAHAHA

Det har knappt gått en timme, och redan börjar det knöla. Tovas dator vill inte spela låtarna. Jag menar Vad händer!

Stressymptom någon?

Imorgon är dagen D. Då ska jag äntligen få visa kläderna som jag kämpat med i två månader. Det känns bra. Men jag trodde inte jag var stresad, men jag tror att värken jag har i kroppen är nåtslags stressymptom iaf. Min Mormor kommer komma. Det ska bli fint. Hon har knappt sett något jag sytt. Det ska också bli fint när det är avklarat, och se om det lever upp till förväntningarna. Att se alla modeller i kläderna.
Nervositet.

Success!

Idag satte jag inte i halsen. Jag blev klar med den rosa tröjan, den blev tillochmed finare än jag trodde. Jag provade den svarta klänningen på Hilda, hon kommer vara fin! Jag fick tillbaka hoppet på den liksom. Trots att jag bara sov tre timmar inatt så gjorde jag inte fel. Jag tror jag liksom hade för lite energi för att kunna fokusera på mer än en sak idag. Man kanske hinner klart med något mer fint till visningen. det kommer bli fint. Ska bara fixa musik till Tova också nu. Jobbigt. Men ändå kul. Det var trevligt att träffas alla idag och prata igenom allt, och prova kläder.
Satt på bussen till örebro. Biljettkontrollant. Jag försökte åka på landstingsbiljett.. 586:- gick det på. tack för det fitta.

Modevisning på söndag alltså. Prova kläder på modeller imorrn alltså. Jag känner att stress är inte längre ett problem, utan nånslags nervositet, att jag inte ska hinna sy klart en hel del grejer imorgon. En herrtröja, en svart klänning, en lila klänning, och eventuellt en hallonröd tröja. Det är inte mycket kvar på dem.
Men tänk om jag sätter i halsen som jag alltid gör när jag ska ta tag i saker? Jag hade hoppats att farmors symaskin skulle funka att sy på, men ovelocken var seriöst skitdålig. Annars hade jag vart klar med den där herrtröjan  vid det här laget. Den lila klänningen då, som skulle vara mitt huvudplagg, den är inte i närheten klar. Men det löser sig väl? Eller hur? Snälla säg att det löser sig. 
Jag hade hoppats att den här modevisningen skulle ge nånslags upprättelse efter det mitt livs största fiasko: Gymnasiet. Jag hoppas fortfarande och försöker fokusera på målet. Försöker se slutresultatet. Men nu ligger jag inte på topp.
Men imorgon så kommer jag känna hur allt faller på plats, eller hur?


RSS 2.0