Listan #5

Första veckan i Skåneland avklarad! Här kommer listan på veckans höjdpunkter.

  1. När jag av misstag åkade lura till mig två böcker: Hela veckan har det varit lite tävlingar och så, så man räknar ihop poängen i tävlingarna och i fredags så skulle vi få veta vilka vinnarna var. Min pappa ringer precis innan, och jag går ut ur Aulan. När jag pratat klart med pappa ser jag att folk som kommer ut ur aulan håller i två böcker, och jag tror att det är nåt alla fått. Så jag förklarar att jag missade slutet, för pappa ringde precis. Så skulle jag prata med Adde så skulle jag få böcker. Och det var en StudentKokboken, och en valfri skönlitterär bok. Jag var nöjd och glad. Kommer upp på balkongen och får veta att det bara var de vinnande lagen som hade fått böcker.
  2. Ballongtävlingen: 100 personer med olikfärgade ballonger runt fötterna på en fotbollsplan, som försöker mosa varandras ballonger. Säger nog allt.
  3. Folkölsfylla: Den som säger att man inte kan bli full på folköl kan ju bara hålla käften.
  4. Svarta MullbärMorus Nigra: Sitter på trappen, i solen utanför naturbruksskolan som ligger i närheten här med Jakob och Jokakim. Jokakim hittar världens bästa bär i ett träd.
  5. Klassen: Såklart har man några favoriter redan, sånna som man vet att man gillar mer än andra, men överlag så är klassen väldigt bra. Jag skulle vilja skriva nåt om alla i klassen men jag kan inte komma på nåt om alla, så därför skippar jag det.
  6. Pia: Klassföreståndaren som gjort allt, varit överallt och inte verkar förvånad över nånting. Helt underbar, och kan prata mycket och länge om allt och inget, lite som Inga Gorard (min gamla bildlärare) men mer samlad och utan ticksen.
  7. Rummet: Litet trångt, men mitt nya hem. Känns bra, och grannarna är trevliga och inte ett dugg skumma.

15 kvm, snedtak och stora fönster.

Nu sitter jag i mitt allra första hem. Det är fint, och det är mitt. Här ska jag bo, i ett år. Det känns bra, det är fint, och det är mitt Hem. Vill ni skriva brev till mig, eller skicka saker så är adressen
Linnéa Jakobsen
c/o Fridhems folkhögskola
Rönnebergsvägen 10, box 123
268 22 Svalöv

Rymdskraffel i atmosfären och mitt eget skraffel i kartonger

Klockan är snart kvart över fyra, jag har packat nästan allt som ska med. Men ändå så känna det som jag glömt något. Som vanligt. Det här är ju som att packa inför en resa, fast tvärt om, nu ska jag istället packa ner allt jag inte ska använda de närmsta dagarna. Känns konstigt, och jag har väldigt mycket grejer som ska med, men det blir nog bra det här. Fyra kartonger är packade, och några påsar och kassar. Skorna, jackorna, vinterkläderna, porslin, glas, böcker, skivor, filmer... Skraffel helt enkelt. Fast det är mitt skraffel, och snart kommer skrafflet ha en egen plats.
Igår var jag i örebro, åkte longboard, drack öl (läs: Cider), träffade folk för sista gången innan hälften av oss flyr fältet, och fångade grodor. Det var en helt okej dag.
Idag fick jag te av pappa, Linnea och farmor. Jag hade redan köpt te själv innan. Så om nån vill ha en balja te, det är Earl Grey, kom till Svalöv.

Snart, så snart

Om en vecka sitter jag i skåne, ensam på mitt eget rum, för första gången i mitt liv, jag är förväntansfull och nervös inför morgondagen, då är det upprop, undrar över olika saker. Kommer jag redan då träffa den personen som jag kommer tillbringa resten av året med, den som jag kommer knyta an till. Kanske kommer jag vara ensam i en vecka innan nån kommer fram till mig. Det känns svårt det där med nya vänner. Jag har ingen tid på mig att hitta rätt, vännerna på gymnasiet tog det till andra året innan vi hade hittat rätt. Men det ordnar sig nog, hoppas han killen som satt utanför intervjurummet kommit in, han har jag iaf redan gjort bort mig inför.
Den där sorgen över att lämna allt bakom mig har gått över lite, det är klart att när jag tänker på det så känns det sorgset, men jag har haft tid att tänka igenom det, och det blir bra, det är bara ett år, jag kommer tillbaka ibland. och så tänker jag på allt jag är påväg till, min framtid, det som jag oroat mig så för tidigare. Det här är början på något nytt och bra. Något som kommer ge mig lite erfarenhet bakom mig. Det känns bra. Imorrn ska jag packa första kartongen har jag bestämt, böcker och skrivbordsgrejer. kollegieblock, skivor och fina grejer för hemkänsla. Det kommer kännas nervöst. När jag packat den ska jag hänga upp tvätten, sen städa akvariet. Det ser ut som skit. Nångång där mitt i ska jag ringa några samtal, eller mejla och ett samtal. Det är mycket att fixa. Det blir bra. Sista minuten är min grej.

helvetes jävla skit

sjuk, igen, förkyld och jävlig. tänk om jag inte är frisk nog för örebro imorrn. Då missar jag sista kvällen med tjejerna, då kommer jag ligga hemma och gråta, ha ont i örat, halsen och svettas. Jävla skitliv.

RSS 2.0