Jag saknar dig

Jättemycket
Men jag har snus
Jag kramar det
ska sätta en bild på dig på dosan

strunttumblr.

kolakakan.tumblr.com
Skaffat en strunttumblr. Med roliga djur och lite sånt. Ibland även saker jag gjort själv. Men mest strunt

Alla Smärtans Dag

Hoppas att ni haft en fin alla hjärtans dag! Det har jag haft. Ej med en käresta dock, inte ens med nån jag är lite intresserad av. Men det har ändå vart helt okej.
Hatar alla sånna här dagar. Tänker ibland på hur julafton hade vart om jag hade blivit inlagd, jag hade antagligen hasat runt där i mina sjukhusbyxor och dragit i koftan, saknat laxen och sillen. Ensam. Det är sådana här dagar man måste sysselsätta sig som "ensam" singel, för att min hjärna ej ska fatta. För att den inte ska fatta och tycka att "Ditt liv suger ju Linnéa, inte ens en partner att smsa har du! Inte ens en som du nästan är kär i har du! JA TJUT DÅ!" Nej för mitt liv suger nog inte, det kanske är rätt bra iblann.
Ja det är nog rätt bra iblann. Så tänker jag.

Att vara Frisk

Idag var jag hos Doktor Grip. Alla värden är normala igen. Nu är jag inte sjuk längre, bara, jag har en sjukdom under kontroll. Kontroll är ju något jag gillar.
Han verkade nöjd med hur bra jag svarat på behandlingen. Jag är Frisk. Då i vintras, precis innan jul, så var jag fan sjuk. Den läkaren som hade gjort koloskopin hade ringt till min läkare och sagt att brukar inte så här sjuka patienter ligga inne på sjukhus. Men jag var påväg hem, och doktorn hade väl inte hjärta att lägga in mig över jul. Sen blev det bättre och bättre.
Till och med järnet är normalt.

Saker jag kan #1

Vika grisar

Brukar tänka såhär

För att orka med, och för att jag vet att det är så.
Sen brukar jag kolla på sånt här för att det ska bli roligare.

Försäkringskassan

Just nu så är det som om den som handlägger på Försäkringskassan har bestämt sig för att jävlas med mig. Så fort jag skickat in ett papper, kommer två tillbaka där de förklarar att jag gjort fel, eller måste komplettera. Detta trots att jag gått till Försäkringskassans kontor i Malmö, väntat snällt i en halvtimme på min tur, är trevlig mot personen där, och frågat om allt är rätt nu? "ja, det ska det vara..." Är svaret. Men ändå för jag tillbaka de där jävla papprena. Det är som om de inte kan reglerna själva, det är som om de är inkompetenta. Eller som nån skrev på en vägg i malmö. Inkopmetneta. Och kontoret här i malmö. Det är som ett enda stort socialt experiment.
Allt det här, det är ju bara för att jag vill tro att det finns ett såkallat samhällssystem där de som är sjuka, eller arbetslösa ska få hjälp. Men vad fan gör man om man försöker göra allt rätt, enligt deras regler, och fixar papper hit och papper dit, och sen när man gjort allt man trodde var rätt, så får man vänta 2 veckor och papper kommer tillbaka, på måndag eftermiddag, efter fyra när kontoret stängt. För posten är så långsam i malmö. Vafan gör man när man försöker få hjälp, men "hjälpen" är försenad? Försenad, inte för att jag gjorde fel, men för att jag var felinformerad från första början.
När man för sjätte gången i ordningen får tillbaka papper vill jag bara skrika, elda upp dem och gå under jorden. Men eldar jag upp dem, kommer det komma nya papper om två veckor, där det står att Försäkringskassan har beslutat att Avslå min ansökan om sjukpenning/bostadsbidrag/all chans till att betala hyran/betala mediciner/betala mat/all chans till ett hederligt liv.
Indirekt är det försäkringskassan som lärt mig att "Nähädu, så lätt ska livet minnsann inte vara!", som lärt mig att det inte längre finns någon plats för mig i det väldigt blåa samhället vi har. Reglerna kanske inte skapades av dem, men det är dem som styr. Och jag vägrar lägga skulden på migsjälv.

RSS 2.0