Tjenna

Ensam hemma är bra!

Tack för Lånet Emma! Saved my life

Lördagen var en bra lördag. Det började med att jag och Linnea satt i mormors butik och sålde kaffekoppar, fat och klockor. Spelade poker och lyssnade på radion och pratade om allt. Sen tog vi bussen tillbaka till karlskoga, och jag åkte med farmin till ikea och köpte gardiner för hela slanten.
Efter det mötte jag upp med Dzenita för att äta glass i solen och hitta en tjugolapp, ta en promenad på stan och få mitt livs värsta skavsår, men jag fick plåster av sandra på ica.
Sen gick vi runt en stund, pratade om livet och studier i solen. Mötte upp Jonas och Patrik och gick till Sara. Där blev jag berusad på en öl, och kvällen var biff, ôm en säjer.
Jag älskar att vara oplanerad.
Det är helga!

Anders!

Idag fick jag mitt läkarintyg av Anders Lundström! Nu kommer allt bli bra. Eller hur?
Jag ska inte göra några plander, för då blir det aldrig som jag planerat.

it's not all bad

Det är bra att min pappa förstår att jag behöver pengar till helgen. Och ger dem till mig nästan utan att jag behöver be honom. Det är bra att det är vår. Det är bra att farmor kan skjutsa mig till ställen jag behöver åka till, så jag får nåt gjort. Det är bra att jag har en katt som värmer mig om natten.
Jag kände bara att de senaste iläggen har varit ganska så bittra och nedstämda att jag behövde skriva lite om saker som är bra. De är få. Sakerna. Det är mest sånnadär saker som alltid har varit bra, nästan. Jag skulle vilja att det var mer uppåt än neråt när det är vår bara.
Imorgon ska jag nog kanske samla ihop arbetsprover. Skriva ansökningsbrev. Om jag orkar.

It's been a bad day, please don't take a picture

Jag som hade en så himla bra helg. Men såklart, såfort jag kommer till Karlskoga, shit hits the fan.
Kunde jag inte få leva en dag i illusionen om att saker kanske hade ordnat sig, att jag faktiskt hade ordnat det. Men det hade jag tydligen inte. Och det gav mig en käftsmäll, och att gå från trött och glad till trött och ledsen, gråtandes på lunchen, och tvingas gå tillbaka till praktiken, med klumpen i halsen, och försöka hantera högstadieelever, lågstadieelever och dödsfall på skolan. Det är inte att rekommendera.
 
Its been a bad day.
Please

Listan #3

Listor är bra. de beskriver ens sinnelag, ens liv, vad man tycker om, vad man tycker illa om. och nu ska jag skriva en lista på saker jag just nu hatar, som gör mig trött och nedlåten.
  1. Försäkringskassan
  2. Inga pengar
  3. Måste skaffa sjukintyg (jag är rädd att det inte kommer hjälpa mig något mot FK och deras skitbyråkrati)
  4. Papper, papper, papper från FK där det står saker jag inte fattar, och inte har en aning om vad jag ska göra med, ingen förklarar ju, knappt ens när jag ringer till FK och frågar. Det är som om man måste ställa precis rätt fråga för att få det svar som har nån som helst betydelse för ens problem. Förra gången jag ringde var det typ som om hon inte fattade vad jag sa. Vad som var problemet, och varför jag inte fattade nånting. Det var som om hon ville att jag skulle be om ursäkt eller nåt för att jag vart sjuk. Eller att jag skulle ta reda på allt själv, vilket ju faktiskt var det jag gjorde, men med hjälp av en skitkärring på FK som uppenbarligen inte ville hjälpa mig.
  5. Att få tillbaka papper som det står att man lämnat fel uppgifter på. Inte för att man inte har gjort det, men för att man frågade en riktig person på FK lilla kontor i Karlskoga om allt var rätt, innan man la det på brevlådan.
Slutsatsen för det här inlägget är praktiskt taget: Bli aldrig arbetslös, hamna aldrig i en arbetsmarknadspolitisk åtgärd, och bli aldrig sjuk under denhär tiden.  För det kommer bara göra din tillvaro till ett helvete om du är sjuk mer än åtta dagar och inte vet hur man ska göra saker. Ingen kommer hjälpa dig, förutom kanske Leena Moisieff.

It's businesstime

You know  when I'm down in my socks, it's time for business,
Thats why they call them business socks!

Saturday, I hate this town

Dem säger att "home is where the heart is." Jag har hjärtat fem mil österut. Jag försöker nöja mig, tänka på bättre dagar, men idag kan jag inte, jag känner mig fast. Jag känner mig desperat i situtionen.
Jag är så trött på att bo här. Så trött på att nästan varje dag gå in på FB och se alla statusar, som alla handlar om fint väder, pepp inför kvällen, parken, hängen. Jag är så trött på det, och jag har försökt så länge att inte låta det beröra mig, att bara glädjas för dem. Men ikväll känner jag att: Jag Hatar här. Jag älskar Där.
Jag Hatar här.

Drömmaren

När jag ligger och drar mig på morgonen och vaknar och somnar om vartannat så drömmar jag ofta väldigt konsiga drömmar, de är oftast korta, men flyter in i varandra så det känns som en dröm. Igår drömde jag att jag hade varit ute med vänner, sen skulle alla sova hemma hos Fia i hennes lägenhet. Det som var konstigt var att utanför fias dörr såg det inte ut som på studentgatan, utan som Patriks hem. Det är konstigt att gamla klasskompisar från högstadiet är med, och bilden av dem är så skarp, jag minns exakt hur de såg ut. Iaf, Jocke Alasaari var med, och han var tillsammans med fia, men var tvungen att sova i hennes soffa. I köket satt Petra, Lizen, Rosita och Steffy och drack kaffe och diskuterade hur dumma i huvudet alla som inte läser klassiker är. Allt var kaos, men mysigt, det hade varit fest dagen innan och saker låg huller om buller. Men solen sken och allt hade ett sånt där härligt skimmer över sig.

Listan #2

Jag kör rakt på med en till lista. Listan över saker jag önskar hade hänt på mitt påsklov.
  1. Öl i solen med vänner
  2. parkhäng i solen
  3. Fylleslag
  4. oplanerat drivande i örebro
  5. Bakfyllemys med rullar
  6. Fikande
Det skulle jag ha önskat hade hänt. Även en lägenhet i örebro kunde få hända. Jag måste hitta nåt jobb att söka, och gärna få.Får jag det så skulle jag kunna tänka mig att skjuta på studierna ett år till. Men bara om jag får ett jobb. Jag får iaf tillbaka en massa pengar på skatten. Dessa pengar kan kanske betala resa till nåt europeiskt land, eller kanske en festival i leran. Eller båda till och med. Allt löser sig nog till slut, men jag kan inte vänta på att det löser sig själv.

Listan #1

Jag hade tänkt börja skriva listor ibland. Saker som är bra, dåliga, roliga, och så vidare. Det är bra utfyllnad på en blogg som inte handlar om nånting. Idag är listan mina första fem Favourites på Spotify, det är inte mina fem favoritlåtar eller nåt, bara de första fem i just den här låtlistan, som uppdateras rättså flitigt. Men mest längre ner på listan, så ju högre upp de ligger desto längre har de legat där. Men låtlistan är bara nån vecka gammal kanske. Iaf här kommer den.

  1. Monica Zetterlund - Trubbel
  2. Daft Punk - Make love
  3. Bat for Lashes - Daniel
  4. Spank Rock - Tuch me
  5. Spank Rock - Put that pussy on me


Försvinna en stund, glömma allt.

Jag känner nånslags diffus oro över hela den här ekonomiska nedgången som pågår i landet. Oro är något jag sällan känner, och därför är det en ovan känsla, och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. om jag ska skita i det och leva i en bubbla, och hoppas på det bästa, eller ska jag förutsätta det sämsta, och inte bli besviken?
       Jag behöver bada. Och bastu, gärna en pool med djupt blått vatten också, tidigt på morgonen. Badhuset i karlskoga är finast på morgonen när solen skiner in genom de stora fönstrena med utsikt över sjön. Släppa lite oro, känna hur klorvattnet liksom sköljer av det samtidigt som man dyker i. Efteråt så ligger man i bastun, svettas, slappnar av, smälter i värmen och fukten.

RSS 2.0