Min plats

Ibland här i livet har jag varit tveksam över vart jag hör hemma. Vad som är min plats. Jag har efter ett långt skriveri i min privata dagbok kommit fram till att skogen, naturen är mitt hem. Det är där, i den sinnestämningen som kommer över en när jag befinner mig på ett speciellt ställe i skogen, eller vid havet, som jag hittar den stämningen. Det enda som saknas är en hund vid min sida.
från min dagbok 12e augusti:
"Imorgon åker jag upp igen, så att syftet med resan uppfylls. Sinnesro, själsro. Ordning, en plats där kropp och tanke är i en sluten cirkel. Någonstans där foten, och steget inte hindras av miljoner distraktioner. Inga bilar, ingen telefon, inget facebook, DN.se eller arbetsförmedlingen"

10/8 2012

Idag var jag på Moderna museet och såg The Artist is Present, en dokumentär om Marina Abramovic arbete. Och i synnerhet om hennes förberedelse inför hennes utställning på Museum of Modern Art i New York.

Jag har alltid varit ganska skeptisk mot performance, och inte tyckt så värst mycket om det. Men den här filmen, om henne och hennes arbete (liv), gav mig en annan syn på det.
.
The Artist is Present går på tisdag i svt2 klockan 22. Se den för fan, och få en ny bild på en av sena 1900-talets stora konstscen, performance art.

JJ

All I've left is my soul
Fall left me with this winter so cold
Take me away
Like an overdose on heroin
Baby we were born for fun
Or maybe to sleep in the sun
A place where new waves come in
A place to Begin
Let go
Let the wind blow
Back your hair tonight
Let's go
Let your friend know
That you're here on the beach by my side
Called me today on the phone
The sun guided me home
I'll never be alone again
'cause I've got a friend
Let Go
Let you're skin show
That you've been in the sun today
Let's go
Let your mind blow
All your sorrows away

RSS 2.0